bg

Kookclub September2013

Kookclub

Aperitief : Moquito

 Alle ingrediënten goed mixen   Ingrediënten PER 4 pers
-----------------------

 

10 cl gin

40 cl passata(tomatenpulp die gezeefd is)

10 cl kemon siroop

whorchestershire

tabasco

peper en zou

Voorgerecht :Torentje van Quinoa en Eend /Piperade met hoeveeitje

 
TORENTJE VAN QUINOA EN EEND
------------------------------------------------

gerookte en verse eendeborst in kleine dobbelsteentjes en ook de appel

quinoa die afgekoeld is samen met de rest goed mengen en een heel ei met de kruiden eronder mengen en in ringen dreseren

mini slaatje eronder en een dressing errond lepelen
ringen verwijderen en een schijf gerookte eendelever erop
smakelijk

PIPERADE MET EEN HOEVE EITJE
------------------------------------------

groenten in julienne snijden en opstoven in olijfolie en look
goed kruiden

ajuin fijn snijden en zacht opstoven in boter

eitje pocheren in water en azijn en zout

als bijkomende garnituur een fijn schijfje zalml of verse gepelde garnaal

 

  Ingrediënten PER pers
-----------------------

50 gram quinoa die je gaar kookt(16 min )

in 3 dl goed gekruide bouillon

100 gerookte en 100 gr verse eendeborst zonder vel

1 ei

100 gr gerookte eendelever

 

 

1 rode.GROENE .GELE paprika

1 ajuin

verse eitjes

 

 


Hoofdgerecht Exotische wortelvelouté met Roodbaarsfilet

 

 

 

soepje maken en dit mixen en zeven

 

gehakte koriander blaadjes en de fijne pili pili eronder en de cocos room en serveren

 

 

visfilet met p/Z in oven voor 10 minen die nog 3 min laten rusten

 

u serveert hirbij een jong aardappeltje of zelfs rijs t

  Ingrediënten PER pers
-----------------------

 

4 stukken roodbaars of een andere soort van 180 gram

60 cl kipfond

6 jonge wortelen

stuk geschilde gember

1 stengel citroen gras

50 gr koriander(steeltjes)

look

150 gr cocosroom

1 halve chili peper


Nagerecht : Loempia met Feta / Clafoutis met Kers

 

 

LOEMPIA MET FETA EN APPEL

-------------------------------------------

 

zure appel in blokjes snijden en de feta eronder met een beetje suiker en een lepel appelsiroop

 

dit in loempia vel draaien en 6 min in oven van 230 afbakken

 

serveren op bedle van een beetje siroop en appelstaafjes

 

 

CLAFOUTIS VAN KERSEN

--------------------------------

25 ontpitte kersen of 4 ontpitte pruimen of nectarine

 

alles samen mengen en de vormpjes inboteren en suikeren

 

opvullen en afbakken in oven van 180 grd gedurende 15 min

  Ingrediënten PER pers
-----------------------

 

 

4 kleine loempia velletjes

1 zure appel

100 gr feta

1 lepel appelsiroop

 

 

fruit volgens smaak

2eieren

60 gr suiker

50 bloem

300 melk

 

 

 


Wijnen

 

Wijnen : dinsdag

 

Pannonshalmi Tricollis 2010

Hongaarse wijn uit bovenvermelde streek NW Hongarije 3druivenrassen : welshriesling,rheinriesling,gewurstraminier

Zeer goed

 

Mas de Tannes : Grenache blanc druif Heinaultvallei

Mango,witrus,licht gouden  en stro gekleurd

Lange afdronk

Wijnhandel : Lootens Gistel

 

wijnen : woensdag

Pinot Gris Pfaffenheim 2010 – klassiek

Domaine de Fussiacv5 Macon-Fuissé Chardonnay  was heerlijk

Château Pichon bellevue Graves de Vayres 2011

Les Celliers du Belley 2011 Vouvry –Cheni

Reserveren

U bezit geen vivabox-kortingbon?
Word vaste klant en boek hier -5%




Hotel De stokerij te Oudenburg, West-Vlaanderen - Overnachten nabij Brugge, Oostende en De Haan

Promoties
1 Nacht genieten met Halfpension
  • Prijs arrangement voor 2 personen 
  • Welkomsdrankje en alle toeristische informatie 
  • Ontbijt met tal van streekspecialiteiten 
  • Bij reservatie in een kamer met Spabad dan worden badmantels & etherische oliëen voorzien
  • Marktmenu ( tapasplank met luxe visspecialiteiten,hoofdgerecht Vis ) Vlees op aanvraag