Kookclub September2013
Kookclub
Aperitief : Moquito
Alle ingrediënten goed mixen | Ingrediënten PER 4 pers -----------------------
10 cl gin 40 cl passata(tomatenpulp die gezeefd is) 10 cl kemon siroop whorchestershire tabasco peper en zou |
Voorgerecht :Torentje van Quinoa en Eend /Piperade met hoeveeitje
TORENTJE VAN QUINOA EN EEND ------------------------------------------------ gerookte en verse eendeborst in kleine dobbelsteentjes en ook de appel quinoa die afgekoeld is samen met de rest goed mengen en een heel ei met de kruiden eronder mengen en in ringen dreseren mini slaatje eronder en een dressing errond lepelen PIPERADE MET EEN HOEVE EITJE groenten in julienne snijden en opstoven in olijfolie en look ajuin fijn snijden en zacht opstoven in boter eitje pocheren in water en azijn en zout als bijkomende garnituur een fijn schijfje zalml of verse gepelde garnaal
|
Ingrediënten PER pers ----------------------- 50 gram quinoa die je gaar kookt(16 min ) in 3 dl goed gekruide bouillon 100 gerookte en 100 gr verse eendeborst zonder vel 1 ei 100 gr gerookte eendelever
1 rode.GROENE .GELE paprika 1 ajuin verse eitjes
|
Hoofdgerecht Exotische wortelvelouté met Roodbaarsfilet
soepje maken en dit mixen en zeven
gehakte koriander blaadjes en de fijne pili pili eronder en de cocos room en serveren
visfilet met p/Z in oven voor 10 minen die nog 3 min laten rusten
u serveert hirbij een jong aardappeltje of zelfs rijs t |
Ingrediënten PER pers -----------------------
4 stukken roodbaars of een andere soort van 180 gram 60 cl kipfond 6 jonge wortelen stuk geschilde gember 1 stengel citroen gras 50 gr koriander(steeltjes) look 150 gr cocosroom 1 halve chili peper |
Nagerecht : Loempia met Feta / Clafoutis met Kers
LOEMPIA MET FETA EN APPEL -------------------------------------------
zure appel in blokjes snijden en de feta eronder met een beetje suiker en een lepel appelsiroop
dit in loempia vel draaien en 6 min in oven van 230 afbakken
serveren op bedle van een beetje siroop en appelstaafjes
CLAFOUTIS VAN KERSEN -------------------------------- 25 ontpitte kersen of 4 ontpitte pruimen of nectarine
alles samen mengen en de vormpjes inboteren en suikeren
opvullen en afbakken in oven van 180 grd gedurende 15 min |
Ingrediënten PER pers -----------------------
4 kleine loempia velletjes 1 zure appel 100 gr feta 1 lepel appelsiroop
fruit volgens smaak 2eieren 60 gr suiker 50 bloem 300 melk |
Wijnen
Wijnen : dinsdag
Pannonshalmi Tricollis 2010
Hongaarse wijn uit bovenvermelde streek NW Hongarije 3druivenrassen : welshriesling,rheinriesling,gewurstraminier
Zeer goed
Mas de Tannes : Grenache blanc druif Heinaultvallei
Mango,witrus,licht gouden en stro gekleurd
Lange afdronk
Wijnhandel : Lootens Gistel
wijnen : woensdag
Pinot Gris Pfaffenheim 2010 – klassiek
Domaine de Fussiacv5 Macon-Fuissé Chardonnay was heerlijk
Château Pichon bellevue Graves de Vayres 2011
Les Celliers du Belley 2011 Vouvry –CheniReserveren
U bezit geen vivabox-kortingbon?
Word vaste klant en boek hier -5%

Promoties
1 Nacht genieten met Halfpension
- Prijs arrangement voor 2 personen
- Welkomsdrankje en alle toeristische informatie
- Ontbijt met tal van streekspecialiteiten
- Bij reservatie in een kamer met Spabad dan worden badmantels & etherische oliëen voorzien
- Marktmenu ( tapasplank met luxe visspecialiteiten,hoofdgerecht Vis ) Vlees op aanvraag